|
|
|
... sajt
3 szelet bacon szalonna
3 kávéskanál pizza szósz
vaj
A zsemléket félbevágjuk,megkenjük vajjal.Ráhelyezzük a
szalonna szeleteket,erre rakjuk a pizza szószt,majd
ráhelyezzük a sajtot,ráboritjuk a megkent felső
részét.Porcelán vagy tűzálló tányérra helyezzük és 3.5
percig 650W-os mikróbam sütjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... ledaráljuk legalább kétszer.
Beletesszük a tojásokat, fűszereket és alaposan kikeverjük egyenletes, puha masszára.
A sütőformát kikenjük a zsírral, az aljára rakjunk vékony szalonna szeleteket. A pástétomot rakjuk a formába (3/4 magásságig). Lefedjük és klasszikus recept szerint - pároljuk (kb. 1 óra), de én próbáltam sütni és nagyon finom lett.
Sütés előtt, jó les... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... ledaráljuk legalább kétszer.
Beletesszük a tojásokat, fűszereket és alaposan kikeverjük egyenletes, puha masszára.
A sütőformát kikenjük a zsírral, az aljára rakjunk vékony szalonna szeleteket. A pástétomot rakjuk a formába (3/4 magásságig). Lefedjük és klasszikus recept szerint - pároljuk (kb. 1 óra), de én próbáltam sütni és nagyon finom lett.
Sütés előtt, jó les... |
|
|
|
|
|
|
|
... tej
Mártáshoz:
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
petrezselyem
40 dkg mascarpone sajt
bors
oregano
1 db kis chilipaprika
A baconszeleteket egymás mellé tesszük, a csirkemellet keresztben ráterítjük. Sóval, borssal, oreganóval és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Rátesszük a szeletekre vágo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... (kaliforniai paprika), 1 db piros csili, egy köteg petrezselyem, só, bors.
1. A húst leszeleteljük, kiverjük. A mustárt, borsot, paprikakrémet összekeverjük, és megkenjük a szeleteket. Megsózzuk, belisztezzük, majd ha a ragu elkészült, hirtelen megsütjük mindkét oldalukat.
2. A raguhoz felcsíkozzuk a szalonnát, üvegesre pirítjuk, és rátesszük a félkarikára vágott h... |
|
|
|
|
|
|
|
... felvert tojásba és reszeltsajtba forgatjuk
- egy sort az edénybe rakunk, e... |
|
|
|
|
|
|
|
... tesszük, hozzáadjuk az aszalt szilvát és az apró kockára vágott bacont. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet. A pulykaszeletekre halmozzuk, s az így megtöltött szeleteket szorosan feltekerjük és összetuzzük.
3. Forró olajban, közepes lángon készre sütjük. Közben olajon felhevítjük a rizst, lobogó sós vízzel felöntjük (kb. másfélszeres mennyiséggel... |
|
|
|
|
|
|
|
... megcsinálod pürének, egy kis újhagymával, vagy ha akarod szalonna kockákkal (ízlésed szerint).
Egy tűzálló tálat megkensz vajjal, belteszed a pürét, dobálsz rá maradék füstölt mozarella szeleteket és ráteszed a töltött krumplikat, meglocsolod olivával. Be a sütőbe, hamar megpirul és nagyon fincsi.
Bébicéklát ajánlok hozzá. Nem kell semmi köret, így fincsi. Ízletes, fino... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőzacskót, majd 180 C-on 30 percig sütjük. Ezután a zacskó közepét felvágjuk, és a húst még 5 percig pirítjuk.
Tálalás előtt kihúzzuk a saslikpálcákat, és ferdén vágunk a húsból szele... |
|
|
|
|
|
|
|
Egy kedves, volt kolléganőnk Szakácskönyvét osztom meg veletek a Bevezetőjével együtt.
Fogadjátok, olvassátok szeretettel
A szakácskönyvben az Ajánlás és Bevezető után, az alábbi receptek találhatók:
Levesek
... |
|
|
|
|
|
|
|
... pulykamellfilé
2 csomag bacon
30 dkg sajt ízlés szerint
1 kiskanál fahéj
1 dl fehérbor
liszt, tejszín a habaráshoz
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket belehelyezem víz és fehérbor keverékébe, melybe beleteszem a fahéjat és kifehéredésig párolom. Kibélelek egy tepsit baconnal (a felét meghagyom), ráhelyezem a megpárolt pulykasz... |
|
|
|
|
|
|
|
... gépsonka, 20dkg reszeltsajt
Elkészítés:
A húst a fűszerekkel, a tojással és a paradicsom pürével összedolgozzuk, a reszelt sajtból is egy keveset bele rakunk. Alufóliára bacon szeleteket fektetünk, ujjnyi vastagra kilapítjuk a darálthúst,befedjük a gép sonka szeletekkel, megszórjuk a reszelt sajttal. A fólia segítségével, mint a bejglit feltekerjük, becsomagoljuk a fóliá... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivesszük a léből, óvatosan, hogy ne törjön össze. Egy pohár tejfölt elkeverünk körülbelül 10-15 dkg reszelt ecetes tormával, ezt jól elkeverjük a fazékban maradt húslével, majd a hússzeleteket visszatesszük, és körülbelül még tíz percig forraljuk közepes tűzön. Párolt rizzsel vagy tarhonyával kitűnő.
Töltött kifli
Négy személyre, fejenké... |
|
|
|
|
|
|
|
... fehérbors
kevés cukor
só
A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak). A sütéshez használt vajjal kenj ki egy tepsit, majd az alját borítsd be a hús felével, azon terítsd e... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymás tejbe áztatjuk, egy éjszakán át.
Amikor kivesszük lisztbe, vegetás, borsos tojásba panírozzuk. Kivajazott jénai tálba tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal és bacon szeleteket rakunk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk amíg a csirkemell tart. Felülre sajt kerüljön!
Végül 4 tojást felverünk egy pohár tejföllel, ízesítjük vegetával, borssal és ráön... |
|
|
|
|
|
|
|
... szeletekre, majd egy kevés sós vízben (vagy gőzben) párold puhára, majd alaposan csurgasd le. A tojásból, 10 dkg lisztből és a tejből kevés sóval keverj sűrű palacsintatésztát. A karalábészeleteket forgasd lisztbe, majd a palacsintatésztába, s bő, forró zsiradékban süsd ki.
Bundás zeller
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb zeller
1 tojás
1,5... |
|
|
|
|
|
|
|
Saslik nyárson sütve
Hozzávalók:
60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika,
8 csemegehagyma, 3 evőkanál olaj, 1/4 teáskanál őrölt kakukkfű,
1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só.
Elkészítése:
A bárány- vagy fiatal birkahúst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk.
A megtisztított hagymát és a megmosott para... |
|
|
|
|
|
|
|
Atkins Pizza (Egy szelet tartalma 3 gramm)
Alap: Vékonyra klopfolt tetszőleges típusú hússzeleteket fektessünk egy pizza tepsi aljára. Fűszerezzük sóval vagy szósszal. Süssük kb. 10 percig. Ha lyukak keletkeznek, akkor tömjük be őket hússal és süssük még tovább.
Szósz: 4,5 dl paradicsom szószt keverjünk össze oregánóval, bazsalikummal, fokhagyma- és vöröshagyma porral.... |
|
|
|
|
|
|
|
... határozza meg. Ha szeletekre van szükségünk, akkor mindig a hús vastagabb végén kezdünk (így kevesebb lesz a hulladék) és a rostokra keresztben vágunk. Ha kicsit rézsutosan darabolunk, szebb szeleteket kapunk. (Keskenyebb alapanyagból nagy szeletet úgy lehet varázsolni, ha csak minden második vágásnál szeljük át teljesen a húst, a közteseknél csak annyira hatolunk mélyre, hogy a k... |
|
|
|
|
|
|
|
... pörkölt kerül. A rétegezést rizzsel folytatjuk, és a tetejére borítjuk a megmaradt pörköltet, a tejfölt, és a paprikakarikákat. Végül lelocsoljuk a maradék tejföllel, rárakjuk a paradicsomszeleteket, és befedve toljuk az előmelegített, forró sütőbe. Legalább 1 órán keresztül közepes lángon pároljuk.
Sajtoska
30 perc
30 dkg comb, 2 tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 ... |
|
|
|
|
|